nieuwe administratieve procedure

De nieuwe administratieve procedure krijgt almaar meer draagvlak en wordt hoe langer hoe meer toegepast. Dat blijkt uit cijfers die De Standaard bekendmaakte. In januari en februari van dit jaar daalde het aantal rechtszaken met maar liefst een derde ten opzichte van dezelfde maanden in 2016. In plaats van de oude, zeer omslachtige en tijdrovende rechtbankprocedure is een nieuwe, volledig digitaal ondersteunde procedure ingevoerd. Modero biedt deze nieuwe procedure aan vanaf het prille begin en is erg verheugd met het resultaat.

Daling van aantal rechtszaken tot 70%

Dankzij de procedure zagen sommige rechtbanken van koophandel het aantal zaken met 70% dalen. Vooral Kortrijk, Gent, Dendermonde en Turnhout scoren erg goed. De rechtbanken krijgen zo meer tijd vrij om hun achterstand weg te werken. Ook voor bedrijven heeft de nieuwe regelgeving alleen maar voordelen. Ze slagen er namelijk in om onbetaalde en onbetwiste facturen van ondernemingen in een b2b-relatie veel sneller en goedkoper te innen.

Een betere cashflow met deze nieuwe administratieve procedure

‘Aan deze nieuwe regelgeving is niet veel ruchtbaarheid gegeven. Daarom is het des te opvallender dat de impact zo groot is’, aldus De Standaard. Meer en meer advocaten zien ervan af om een rechtszaak aan te spannen aangezien de kosten altijd gedragen worden door de eisende partij, zelfs als die in het gelijk wordt gesteld.

De nieuwe administratieve procedure is een onderdeel van de potpourri-wetgeving van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en trad in juli vorig jaar in werking. Deze procedure biedt de mogelijkheid om de cashflow positie van bedrijven te verbeteren.

Aan deze procedure voegde Modero zelf nog twee elementen toe: de Solid-score, een krachtige maatstaf voor de solvabiliteit, en een financieel model om het risico op kosten van tevoren helemaal uit te sluiten.

Meer weten? Ontdek hoe Go Solid u helpt om openstaande facturen snel en doeltreffend te innen.