Eigendomsvoorbehoud: een financiële garantie en versterking van uw imago met Modero

Waarschijnlijk vermeldt u wel ergens in uw algemene voorwaarden een artikel over het eigendomsvoorbehoud. Meestal blijft het echter bij dode letters. Door de inwerkingtreding van de nieuwe pandwetgeving op 1 januari 2018 kan Modero u helpen dit eigendomsvoorbehoud om te zetten in een daadwerkelijke financiële garantie. Hoe gaan we te werk?

Registratie

De nieuwe wet geeft ons meer slagkracht via registratie van de facturen. Het volstaat u aan te melden bij het pandregister van de overheid als reguliere gebruiker en vervolgens de facturen te registreren. De kost die hiertegenover staat, is zeker te verantwoorden (van €20 tot €500, in het laatste geval voor een factuurbedrag boven de €500.000). Modero kan u helpen dit proces op een eenvoudige wijze te integreren in uw diensten.

Vergaande invorderingen

Anderzijds hebben we een controlemechanisme ontwikkeld dat het volledige traject van de goederen die onder het eigendomsvoorbehoud vallen, in kaart brengt. Zo blijft het eigendomsvoorbehoud tegenstelbaar, ook tegen derde partijen. Zelfs als het originele product herwerkt en opgenomen is in een nieuw product. Modero kan zo ook facturen innen bij afnemers van uw klanten.

Imagoversterking

Opdrachtgevers doen voornamelijk een oproep op het eigendomsvoorbehoud als de commerciële relatie met de klant fout loopt. Vaak is het dan al te laat. Het eigendomsvoorbehoud is niet tegenstelbaar, zeker al niet tegen derden. Zelfs de formulering ervan in de Algemene Voorwaarden kan controversieel zijn.

Dit hoeft niet langer zo te zijn. Dankzij onze commerciële benadering kan u genieten van de additionele zekerheid die een registratie in het pandregister geeft. U kan dit dan ook zien als een manier om de samenwerking met uw klant te verstevigen; er is immers een additionele garantie.

Modero kan hiertoe extra bijdragen door haar permanente solvabiliteitsscreening en een positieve benadering bij eventuele controles. Onze medewerkers zijn zich te allen tijde bewust uw vertegenwoordiger te zijn en begrijpen dat u de commerciële relatie met uw klant vooropstelt. Zo zijn de gerechtsdeurwaarders die ter plaatse een controle uitvoeren een uithangbord van uw bedrijf.

Wenst u meer te vernemen? Contacteer ons